A törvényben előírt adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

 

Akadálymentesítési nyilatkozat

 

Mint az valamennyiünk számára ismeretes, korunk embere nem létezhet idegen nyelvek ismerete nélkül. Ezért iskolánkban is már első osztálytól oktatunk angol nyelvet. Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel elsőseink már megismerkedtek az óvodákban ezzel az érdekes nyelvvel. Nem kötelező jelleggel ugyan, de minden óvodában van lehetőség a gyermekeknek angol foglalkozásokon részt venni, s ezzel a lehetőséggel nagyon sok szülő él is.

Első osztályban természetesen a hangsúly az írás – olvasás – számolás megalapozásán van, ezért a nyelvvel való foglalkozás heti 1 órában folyik. Második osztálytól van mód csoportbontásra. Harmadik évfolyamon már 2 nyelvi óra áll a gyerekek rendelkezésére, majd 4-8. évfolyamon 3 órában oktatjuk az idegen nyelvet. Lehetőséget biztosítunk a nyelv emelt óraszámban való tanulására, amely hetente további 2 tanórát jelent.

A csoportbontás képességek alapján történik az 5. évfolyam elején. Ez a gyakorlat nagyon jól bevált, mivel így a lassabban haladók sem vesztik kedvüket az erősebbek között. A maguk tempójában a 8. év végére megszerzik azokat az alapokat, amelyekre az általuk kiválasztásra kerülő iskolában szükségük lesz.

Diákjaink számára több lehetőséget nyújtunk tehetséggondozásra:

  • levelezős versenyeken való részvétel koordinálása
  • tesztversenyekre való felkészítés
  • vers- és prózamondó találkozók rendezése helyi vagy kistérségi szinten
  • országismereti és egyéb vetélkedők rendezése

 Ezeken a területeken diákjaink hosszú évek óta sikeresen szerepelnek. Nincs olyan év, hogy ne büszkélkedhetnénk országos szintig eljutó, s ott is kiemelkedően szereplő diákokkal. (Nevüket a helyi híradóban mindig olvashatták.)

A nyelvtudás gyakorlása kiváló lehetőséget nyújt a testvérvárosi kapcsolatok ápolásában.

Munkánkat a lelkes pedagóguskollektíván kívül nyelvi szaktanterem, audiovizuális eszközök és naprakész tankönyvcsalád garantálja. A Tessedikben jó nyelvet tanulni!

Szebenszkiné Filipcsei Márta
nyelvi munkaközösség-vezető

Események:

Névnap

2023. január 27. péntek
Angelika, Angyalka
07:22 16:44

Holnap
Károly, Karola
napja lesz.

pillanatképek

18.jpg

 
© Tessedik Sámuel Általános Iskola. All Rights Reserved.