A törvényben előírt adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

2730 Albertirsa, Győzelem u. 2      

    Titkárság:                 +36 30/ 514-1236      

                        +36 53/ 370-227      

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.      

Gazdasági (étkezés) :                +36 30/ 514-0192      

Felsős tanári szoba:                +36 30/ 513-9901      

Alsós tanári szoba:                +36 30/ 514-0176      

 

2730 Albertirsa, Táncsics u. 3      

Tel: +36 30/ 457-3770      

Az oldal fejlesztés alatt!

 

 

 

 

Kedves Szülők!

Bizonyára többen értesültek már a 2013. szeptemberében bevezetésre kerülő kötelező erkölcstan, ill. az annak alternatívájaként választható hit- és erkölcstanoktatásról. Az alábbiakban néhány hasznos információval szeretnénk segítséget nyújtani minden érintettnek.

Legelőször is megköszönjük, hogy vállalják gyermekeik keresztény nevelését, aminek jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ha egy ember életéből hiányzik a fiatalkorban átadott biztos alap, akkor az később alig pótolható.

Isten csodálatos hivatást bízott Önökre: a gyermekeik testi-lelki növekedéséről és kibontakozásáról, ennek keretében vallási neveléséről való gondoskodást. A keresztény szülőknek joga, hogy a lehető legjobb oktatási-nevelési formát válasszák gyermekük számára. Fontos, hogy a tudományokban, ismeretekben való előrehaladás és a hitbeli fejlődés párhuzamosan haladhasson. Az órarendi keretbe illesztett hit- és erkölcstan óra segítséget nyújt abban, hogy a fiatalok megismeijék a keresztény hitet. Ez a hit segít minden embert, hogy eligazodjon az élet nagy kérdéseiben, amelyek a mindennapjainkat is meghatározzák: milyen értékeket vállaljunk és kövessünk, hogyan éljük meg jól és teljesen ezt az ajándékba kapott életet, nehéz döntési helyzetekben melyik utat válasszuk. A hit mindeközben rámutat az erkölcsi értékek egyedüli alapjára, Istenre, és Krisztusra, aki a megvalósításban tanítónk és példaképünk.

Ezért a keresztény hitoktatás nagy segítséget jelent mind a gyermekek keresztény-vallásos nevelésében, mind emberi fejlődésükben és kibontakozásukban. Ezért felelősen buzdítunk minden kedves Szülőt, hogy gyermekei számra kérje a felekezeti hit- és erkölcstan oktatás biztosítását az iskolában.

2013. szeptember 1-től az általános iskola 1. és 5. osztályában vezetik be a kötelező erkölcstant és a helyette választható hit- és erkölcstant, felmenő rendszerben. A teljes általános iskolai átállás várhatóan a 2016/17-es tanévre történik meg.

Mi a teendő tehát?

  • Akinek a gyermeke szeptembertől kezdi az általános iskola első osztályát, beiratkozáskor jelezze írásban az erre készített nyilatkozat kitöltésével, hogy gyermeke számára

az evangélikus, a katolikus vagy a református hit- és erkölcstan tárgyat választja (az erkölcstan helyett).

  • Akinek jelenleg 4. osztályba jár a gyermeke, szintén írásban jelezze a nyilatkozat kitöltésével legkésőbb május 20-ig, hogy melyik felekezet hit- és erkölcstan oktatását választja.

Bízunk abban, hogy Isten előtti felelősségük tudatában, gyermekeik jövőjét is figyelembe véve a hit és valláserkölcs alapján álló oktatást választják! Ehhez kérjük Isten áldását:

Szeretettel: Albertirsa, 2013. húsvétján

Csadó Balázs
ev. lelkipásztor                      

Kiszel Mihály
rk. plébános

Túri   Krisztina
ev. lelkipásztor

Uherkovicsné Perge Tímea
ref. lelkipásztor

iCagenda - Calendar

pillanatképek

IMG_4880.jpg.orig

HATÁRTALANUL

hasznos linkek